The Sims 4: Discover University – et realistisk bilde av studentlivet?

Å være student er for de aller fleste en spennende, morsom og utviklende tid, men det kan selvfølgelig også være en tid fylt med både stress og andre utfordringer. Når de er stresset, liker mange å slappe av ved å spille videospill eller bruke PlayOjo Bonus og spille noen kasinospill; for studenter har vi også en annen anbefaling – Hva med å slappe av med litt virtuelt studentliv i The Sims 4: Discover University? Det er for så vidt relativt åpenbart at dette spillet ikke vil være en eksakt gjengivelse av verken et norsk eller amerikansk universitet, men kanskje vil du likevel kunne smile litt av det.

En morsom utvidelse for deg som allerede spiller The Sims 4

The Sims 4 har utviklet seg til et stort univers, basert på den originale utgivelsen helt tilbake i 2014. Utvidelsespakken The Sims 4: Discover University var den åttende slike pakken til spillet, og den ble lansert i november og desember 2019. Som navnet tilsier har pakken fokus på høyere utdanning, men en drøss med nye ting, aktiviteter, mål og så videre.

Du kan velge mellom to forskjellige skoler, University of Britechester og Foxbury Institute. Universitetet er en mer tradisjonell skole, og Foxbury Institute mer moderne. De to skolene er også rivaler, slik at du kan være med på å gjøre forskjellige pranks rettet mot studentene ved den andre skolen.

Heldigvis ikke helt realistisk på alle områder

The Sims 4 er ikke kjent for å være en realistisk simulator, men heller et spill der du kan ha det gøy med forskjellige sims. Det betyr også at noen deler av opplevelsen på universitetet er tålig realistiske, for eksempel når det gjelder hvordan du kan melde deg på forskjellige fag hvert semester. Dessuten vil deltakelse i klasser påvirke karakterene dine, og utdanningen til dine sims vil dessuten påvirke karriere og jobb i spillet.

Samtidig legger The Sims 4: Discover University også til rette for en mengde andre aktiviteter på campus, så her er det plass for både fester og andre fritidsaktiviteter. Denne delen av spillet har selvfølgelig et svært tydelig amerikansk preg, men det er helt greit for et norsk publikum – som kjenner det amerikanske college-systemet fra en mengde amerikanske filmer og serier.

Noen deler av spillet er bare spinnville, som for eksempel graden i «villainy», som kan oversettes omtrent med å være en skurk. Med denne utdanningen i bagasjen ligger alt til rette for en karriere som blant annet kriminell eller hemmelig agent…

Svært komplekst – hvis du vil at det skal være det

Sannsynligvis er det hovedsakelig litt mer drevne The Sims 4-spillere som går til anskaffelse av The Sims 4: Discover University, og da passer denne utvidelsen også godt sammen med resten av spillet. Det er for eksempel enklere å passe inn spesifikke utdannelsesvalg når du allerede har plassert noen sims innenfor karriereveier.

Det finnes nemlig svært mye å velge mellom når det gjelder både studieprogram og enkeltfag, og hvordan alt henger sammen med karriere og annen utvikling i spillet kan bli komplisert. Det finnes utrolig mange fag å velge mellom, fra strikking og matlaging til fiske og bowling. Det finnes for så vidt mange kuriøse fag å velge mellom også på norske universiteter og høyskoler, men bowling og tilsvarende hører heldigvis til de ikke helt realistiske delene av The Sims 4: Discover University – men det blir god underholdning.