Derfor er underholdning en så viktig del av livet ditt

Uansett om man er student, eller allerede har mange år i arbeidslivet bak seg, så er det lett å bli litt vel opptatt av studier eller arbeid. Tempoet i samfunnet er høyt, og det finnes alltid en ny frist, innlevering, prosjektavslutning eller noe annet som man må jobbe med. Dessuten stilles det en rekke krav til oss også sosialt, og det er lett å få dårlig samvittighet hvis man bruker tid på ren underholdning. Samtidig er den tiden man bruker på noe som er skikkelig morsomt en viktig investering i både livskvalitet og prestasjoner på andre områder.

Husk å ha det gøy – og reduser stress 

Det er selvfølgelig mulig å ha det skikkelig morsomt både på skolen og arbeidsplassen. Hvis du er så heldig at du ler hver dag med arbeidskamerater eller studentvenner, da har du et godt utgangspunkt. Likevel er det noe helt eget ved det å bare legge føttene på sofaen og gjøre noe som ikke er det minste produktivt. Det kan være noe serier på Netflix, litt spill med en Casino Winner bonuskode eller en god bok – det viktige er at det er en aktivitet der det ikke er mulig å prestere på den tradisjonelle måten.

Hvis man opplever mye stress og press på skolen eller jobben, da kan det være ekstra viktig å faktisk finne arenaer der man kan slappe av 100 %. Det er ikke bra for noen å være stresset over tid, men i et begrenset tidsrom kan det å få et pusterom være en måte å håndtere det på.

Mental helse, selvfølelse og produktivitet

Forskjellige former for underholdning spiller en stor rolle både i forhold til mental helse, selvfølelse og produktivitet på helt andre områder. Det er også derfor det er så viktig å ikke avfeie underholdning som noe som bare tar opp tid, da det å bruke tid på underholdning i aller høyeste grad er positivt på så mange områder:

  • Det å oppleve glede, latter og velvære er viktige byggesteiner i en sunn mental helse. Dette henger selvfølgelig også tett sammen med stress og avslapping, men i tillegg handler det om hvordan en positiv opplevelse påvirker deg over tid.
  • På mange måter bidrar underholdning til god selvfølelse, og ikke bare hvis man selv deltar aktivt i noen form for prestasjon. Bare det å være inkludert, og være del av et publikum som lar seg underholde, kan ha en gunstig virkning.
  • Det å tenke på noe helt annet, samtidig som man får nye impulser og inspirasjon, kan dessuten bidra til økt produktivitet. Mange kjenner sikkert til at det ikke alltid er så lurt å lese til sent på kveld før en eksamen, da er det ofte bedre å gjøre noe annet så man er konsentrert og fokusert dagen etterpå.

Oppsummert er underholdning altså noe mye mer enn bare tidsfordriv. Det er viktig å huske på dette, ikke minst i forhold til rollen og statusen til de som faktisk leverer underholdning til oss. De gjør en viktig jobb som er nyttig for hele samfunnet.