Topp 5 skoleapper for studenter ved universitet og høyskole

Å begynne på universitet eller høyskole kan være en skremmende og uvant opplevelse for mange ferske studenter, som skal tilpasse seg en ny by, nye venner og en helt ny studiehverdag. Sammenlignet med videregående skole så er man nødt til å ta ansvar for sine studier på en helt ny måte. Heldigvis finnes det en god del apper som er laget spesifikt for studenter.

Skolens egne apper

TIl å begynne med er det selvfølgelig mange høyskoler og universitet som tilbyr egne apper til studentene sine. Svært mange skoler benytter seg nå av Digital Student ID, som helt enkelt er et digitalt studentbevis. I tillegg kommer eventuelle egne læringsplattformer som lærestedet benytter. De aller fleste studenter vil ha behov for en laptop, men med gode apper kan det faktisk være mulig å ta seg av en stor del av studiene også via andre flater.

Planlegging og kalender

Planlegging er helt kritisk for en student, og det er helt nødvendig med en kalenderløsning som funger. Hvilken kalenderapp man skal velge vil være avhengig av systemet skolen benytter, for mange vil det være nærliggende med Office 365 og Outlook til e-post og kalender.

Huskelister og notater

De aller fleste institusjoner har noen form for opplegg i forhold til studieteknikk, og som ny student kan det være smart å benytte seg av et slikt tilbud. Hvordan man lærer er individuelt, men det lønner seg likevel å prøve å skape gode vaner. Appen Evernote trekkes ofte frem som en god løsning for korte notater og huskelister, men det finnes en rekke andre alternativer. Her er det bare å prøve seg fram, slik at man finner en app som man faktisk bruker. Det å ta notater er i seg selv en læringsaktivitet.

Ordbøker og referanser

Korrekt bruk av kilder og referanser er spesielt viktig i en digital hverdag, og de aller fleste læresteder benytter seg av gode systemer for plagiatkontroll. For å være sikker på at kildehenvisningene blir riktige så finnes det apper som RefME, som lager kildehenvisning i riktig format bare ved å skanne boken. Dessuten er det viktig å huske på at man som student ofte har tilgang til fullversjoner av mange gode oppslagsverk og ordbøker, som i noen tilfeller også kan ha en egen app.

Lagring, deling og backup

Det er sannsynligvis ingenting som er verre enn å miste en lokalt lagret oppgave, etter mange timer, dager eller måneder med arbeid. Lærestedene anbefaler selvfølgelig lagring på servere eller i «nettskyen», men det er dessverre fortsatt noen som lagrer arbeidet sitt direkte på lokal maskin. Det finnes egentlig ingen unnskyldning for det, apper som DropBox er lett tilgjengelige. Dessuten kan de settes opp til å lagre dokumenter automatisk i bakgrunnen, og Microsofts alternativ OneDrive er direkte integrert med Office-pakken.

Med disse appene på plass på telefonen eller brettet, så er man bedre rustet for den nye studenttilværelsen. Tiden man bruker på å organisere og legge til rette for gode studieteknikker, vil man definitivt få uttelling for senere i studieløpet.